Even voorstellen!

Wij zijn het bestuur van stichting SuriNed en stellen zich graag even voor.

Jimmy Fernandes – voorzitter

Sinds de oprichting van onze stichting is Jimmy zeer actief betrokken. Eerst als adviseur en sinds 2016 als voorzitter. Van origine afkomstig uit Suriname maar nu werkzaam als Uroloog in het Groene Hart Ziekenhuis. Hier werkt hij al vele jaren met plezier maar komt nog graag terug in zijn geboorteland. Hij is dan ook actief voor de stichting UroSur die zich al jaren lang richt op het  verbeteren van de urologische zorg. Door de samenwerking met stichting SuriNed wil Jimmy de samenwerking tussen de medisch specialisten en verpleegkundigen in de Surinaamse ziekenhuizen verbeteren. Zijn motto is dan ook altijd: ‘’ Investeer in de contacten op de werkvloer van onze partners, later zullen we hier de vruchten van plukken’’.

Emma Kampman – Secretaris

Vanaf 2013 is Emma al betrokken bij stichting SuriNed. De eerste reis naar Suriname onder leiding van Jimmy was een echte eye opener; hier moeten we wat mee! En zo is Stichting  SuriNed geboren. Emma vertelt dan ook vaak over haar ervaringen in Suriname en wil iedereen meegeven dat het werken en sfeer proeven in een andere cultuur je een andere kijk op het leven geeft. Dit neemt ze ook mee in haar werk als verpleegkundige op de acute afdeling van de interne geneeskunde van het Groene Hart Ziekenhuis. Ook heeft zij de  opleiding tot geriatrie verpleegkundige gevolgd en wil deze expertise graag delen in de  Surinaamse ziekenhuizen.

Melissa van Velzen – Penningmeester

In 2012 fantaseerde Melissa al over een reisje naar Suriname. Zij werkt samen met Jimmy op de afdeling urologie/chirurgie en was benieuwd naar zijn geboorteland en de zorg aldaar. In 2013 ging het toch echt gebeuren, samen met 10 andere verpleegkundige was de eerste reis een feit. Melissa was opslag verliefd op de Surinaamse cultuur en besloot samen met Emma  de stichting SuriNed op te richten. In middels zijn we al weer bijna 4 jaar verder en hebben we fijne Surinaamse samenwerkingspartners gevonden. Op het gebeid van urologie, chirurgie en geriatrische zorg ben je Melissa aan het juiste adres. Haar expertise deelt zij graag in de Surinaamse ziekenhuizen.