Het is alweer 3.5 jaar geleden dat SurNed voor de laatste keer in Suriname was. Toen we destijds terugkwamen hadden we onszelf even ‘vrij’ gegeven. Tijd om na te denken en nieuwe plannen te maken voor ons volgende bezoek.

Maar toen kwam daar COVID-19 ineens om de hoek kijken en viel alles rondom SuriNed even stil. Zelf waren we op onze eigen werkplek hard nodig. Het Groene Hart Ziekenhuis veranderen in een COVID-19 ziekenhuis en hadden we naast de COVID-19 patiënten op de cohort afdeling enkel nog wat ruimte voor de acute zorg.

Het was hard werken en heftig om te zien wat voor impact dit virus heeft op onze samenleving en ons dagelijks werkleven. Maar mooi om te zien hoe flexibel wij in de zorg kunnen zijn en ons zo snel konden aanpassen aan de nieuwe werksetting.

Ook hebben we een hoop geleerd van de afgelopen periode. We leerde het virus een klein beetje kennen en konden hierdoor een betere behandeling opstellen voor de patiënten in ons ziekenhuis met COVID-19. We werkte intensief samen met bv. de interne geneeskunde en nog veel meer specialisme met als doel de beste zorg te leveren.

In de lockdown was er genoeg tijd om na te denken en waren we in gedachten regelmatig bij onze collega’s in Suriname. Hoe zal het daar gaan? En hoe kunnen we ze helpen?

Door de collega’s in Suriname werden we op de hoogte gehouden. Ook leerde we nieuwe collega’s in Suriname kennen die weer een connectie hadden met ons ziekenhuis. Door dit contact is ons plan ontstaan om in september naar Suriname af te reizen en ons steentje bij te dragen aan de COVID-19 zorg aldaar!


Wij zien jullie snel in Suriname!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *