Zeven jaar geleden is Stichting Verpleegkundige Expertise SuriNed opgezet door de twee enthousiaste verpleegkundigen, Melissa en Emma, die na hun eerste reis opslag verliefd werden op Suriname.

Onder leiding van Jimmy Fernandes, voorzitter, zijn zij in 2013 op werkbezoek geweest om voor de eerste keer kennis te maken met de Surinaamse gezondheidszorg. Na dit bezoek dachten zij: hier willen we iets mee! En zo werd op 21 augustus 2013 SuriNed geboren.

SuriNed is een stichting die zich vrijwillig inzet voor de Surinaamse gezondheidszorg. Dit is zowel op medische als (specialistisch) verpleegkundige gebied. Wij zijn al een aantal jaar actief in Suriname en hebben al verschillende projecten georganiseerd in samenwerking met de Surinaamse ziekenhuizen.

Het doel van SuriNed is het verbeteren van de verpleegkundige zorg in Surinaamse ziekenhuizen en overige zorg instellingen. Zo geven wij een bijdrage aan de beroepsontwikkeling binnen de Surinaamse gezondheidszorg en proberen wij de kwaliteit van (verpleegkundige) zorg af te stemmen op evidence based richtlijnen.

Dit wordt gerealiseerd door het organiseren van congressen, teach the teacher en training on the job. SuriNed vind het belangrijk dat de scholingsitems aangedragen worden door onze samenwerkingspartner om zo aan te sluiten op de vraag en behoefte in Suriname.

In samenwerking  met EFS college COVAB organiseerde SuriNed van 4-11 november 2017 een congres week waar in verschillende activiteiten zullen plaatsvinden. Zo trainen de Nederlandse trainers on the job en kunnen de Surinaamse verpleegkundigen en overige zorgprofessionals 2 congresavonden bezoeken.

Ook werkt SuriNed nauw samen met de stichting UroSur, zij zetten zich in op medisch gebied betreft urologische zorg. Tijdens de congresavonden in november zullen zij het een en ander vertellen over de nieuwe ontwikkelingen binnen de urologie.

 

Jimmy Fernandes- voorzitter

Emma Kampman – secretaris

Melissa van Velzen – penningmeester