Weer een nieuwe aanwinst voor SuriNed en UroSur, namelijk Henriette Scholten. Met haar ervaring op de niertransplantatie afdeling gaat ze de artsen en verpleegkundigen ondersteunen met haar kennis en kunde. Lees hieronder meer over Henriette.

Mijn naam is Henriette Scholten en ik ben 55 jaar. Ik werk al 36 jaar als verpleegkundige in het UMCG te Groningen waarvan de afgelopen 30 jaar bij de niertransplantatie afdeling.

Toen ik hoorde van de mogelijkheid om mijzelf aan te melden voor een bijdrage aan het verpleegkundig congres op 7 en 9 november in Paramaribo was ik gelijk enthousiast. Het is een eer om mijn verpleegkundige kennis van de niertransplantatie te mogen delen met collega verpleegkundigen in Suriname. De afgelopen 30 jaar is er heel veel veranderd in de zorg rondom de transplantatie patiënt, feit blijft, dat het nog altijd heel bijzonder is om een orgaan van een ander te mogen ontvangen. Om te zien dat een patiënt vrijwel gelijk na de operatie zich beter voelt en niet meer hoeft te dialyseren, maakt mij elke keer weer gelukkig dat ik hier deel vanuit mag maken.

Ondanks dat ik al 36 jaar ervaring heb als verpleegkundige, ben ik zeker nog steeds nieuwsgierig naar en bereid tot leren van anderen. Ik hoop jullie dan ook te ontmoeten op dit congres en met jullie in gesprek te gaan. Het is geweldig dat we over de grenzen heen onze kennis kunnen delen!