Puntjes op de i zetten, dat is waar SuriNed deze week voor afreist naar Suriname. Want over 6 weken staat het verpleegkundige congres ism het EFS college COVAB (opleidingsinstituut) op de agenda. Dit keer is Emma in Suriname om samen met de samenwerkingspartners alles door te spreken om straks het verpleegkundig congres tot een succes te maken.

Voorafgaand aan dit bezoek heeft bestuur veel om de tafel gezeten om alles goed op orde te krijgen. Gevoelsmatig moeten we nog veel doen maar dit komt meer door de fysieke afstand (lees: 7500 kilometer) en is er toch al best veel in orde. Dit komt mede door het goede contact met het EFS college COVAB wat we onderhouden door zeker een keer per maand een Skype sessie te plannen.

Deze week in Suriname staat vooral in het teken het bezoeken van de ziekenhuizen en het spreken van de verpleegkundige directeuren en onderwijsmanagers. Tijdens de congres week in november 2017 reizen veel collega’s uit Nederland mee die graag hun expertise willen delen. Lang hebben we nagedacht hoe we dit willen invullen en daar is het concept training on the job uit gekomen. De ziekenhuizen die we tot nu toe gesproken hebben zijn enthousiast over ons plan en verwelkomen de collega’s uit Nederland graag in hun ziekenhuis. Door onze mensen en hun expertise bij hen te plaatsen kunnen zij op de werkvloer tips en trucks geven en in spelen op de behoefte aldaar. Er is veel vraag naar specifieke en specialistische zorg en laat SuriNed dit nou net in huis hebben!

Leuk om te zien hoe enthousiast de verpleegkundigen en ziekenhuizen zijn over de 2 congres avonden die georganiseerd worden. Al van veel Surinaamse collega´s hoor ik dat ze benieuwd zijn naar het onderwerp werkplek leren wat verzorgd wordt door onze Nederlandse collega Jaco van der Worp.

Ook staan er deze week afspraken gepland met nieuwe samenwerkingspartners. Met SuriNed reizen niet alleen verpleegkundigen mee maar dit jaar ook weer een fysiotherapeut. Dus ging Emma maandag op pad om een aantal fysiotherapeuten te spreken en te kijken naar de mogelijkheden. Het eerste gesprek was met Se-Sergio, fysiotherapeut en opleider op de Anton de Kom Universiteit. Ook in deze branche is er behoefte aan scholing en hij staat open voor een samenwerking met SuriNed. Zo hebben we al een aantal scholingsmogelijkheden besproken en heeft hij ons in contact gebracht met de fysiotherapeuten uit het ziekenhuis die blij zijn met de komst van SuriNed.

In Nederland worden ook de laatste puntjes op de i gezet. Zo worden er nieuwe documenten gemaakt om iedereen een bewijs van deelname te kunnen overhandigen, wordt het model master class uitgewerkt om op het EFS college COVAB straks les te geven en wordt de planning voor de congres week steeds verder uitgewerkt.

Kortom we zijn op de goede weg en bijna klaar voor november 2017!

Jimmy Fernandes, Melissa van Velzen en Emma Kampman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *