Jaco van der Worp

Even voorstellen:

Ik ben Jaco van der Worp en werk sinds 2003 in het Groene Hart Ziekenhuis. Sinds anderhalf jaar ben ik opleidingsadviseur, daarvoor werkte ik jarenlang als verpleegkundige en praktijkopleider op de hartbewaking. Als opleidingsadviseur houd ik me vooral bezig met werkplekleren en innovatie. Ik vind het leuk om samen met  verpleegkundigen te kijken hoe we opleidingsvragen kunnen vertalen naar leuke en makkelijke leeroplossingen die aansluiten op de werksituatie. Op dit moment maken we veel korte instructievideo’s die verpleegkundigen via hun smartphone of computer openen en het geleerde meteen toepassen. Hierin werk ik veel samen met Noordhoff Health en andere ziekenhuizen in Nederland, ik ben er trots op dat we als Groene Hart Ziekenhuis voorop lopen op het gebied van werkplekleren en dat we daar zelfs al een paar innovatieprijzen mee gewonnen hebben.

Het is een eer om mee te gaan naar Suriname, ik wil de verpleegkundigen daar graag helpen om werkplekleren meer vorm te geven en gebruik te maken van (video)instructie op de werkvloer. Hier heb ik al meerdere ideeën over. Ik zet verpleegkundigen graag in hun kracht, zodat ze vanuit eigen verantwoordelijkheid een leven lang leren vorm kunnen geven. Kennis delen en mensen enthousiasmeren vind ik erg leuk, ik heb er elke dag profijt van dat ik zelf verpleegkundige ben en nu als opleidingsadviseur mag bijdragen aan de vakdeskundigheid van verpleegkundigen. Ik heb er veel zin in om dat ook in Suriname te mogen doen.